Opis
Odkryj kuchnię indukcyjną Falcon Professional+ FX 90
I ciesz się ogromną przestrzenią do pieczenia – piekarnik w tym modelu ma aż 114 litrów pojemności!

Kolory i wykończenia
Kuchnia indukcyjna Falcon Professional+ FX 90 dostępna jest w 5 oryginalnych kolorach i wykończeniu chromowym:
Kolory

Wykończenia

Płyta indukcyjna
Właściwości płyty:
5 obszernych stref grzejnych
inteligentna ochrona zapobiegająca zmianie temperatury po rozlaniu płynów
bardzo szybkie osiąganie zamierzonej temperatury
duża precyzja i intuicyjna obsługa
Moc poszczególnych stref grzejnych (kW):
Strefa 1: 1,85 kW / boost 2,50 kW
Strefa 2: 1,15 kW / boost 2,00 kW
Strefa 3: 1,85 kW / boost 3,00 kW
Strefa 4: 1,15 kW / boost 2,00 kW
Strefa 5: 1,85 kW / boost 2,50 kW

Piekarniki
Piekarnik wielofuncyjny
- zintegrowany grill składający się z dwóch wysuwane ruszty (obok siebie)
- Piekarnik wielofunkcyjny (8 funkcji)
- Pojemność całkowita 114 L
- Możliwość wydzielenia mniejszej przestrzeni do pieczenia – 49 L
- Wymiary (mm): 752 x 377 x 402
- Wymiary (mm) po wydzieleniu mniejszej przestrzeni: 363 x 393 x 396
- Akcesoria: 2 kratki na cały piekarnik i 4 ruszty do „małej” wersji piekarnika
- Klasa energetyczna A
- Drzwi piekarnika z szybą
Funkcje:
Pieczenie Tradycyjne – działa grzałka dolna i górna, bez mieszania powietrza. Ponieważ cieplejsze powietrze gromadzi się w górnej części piekarnika, używając tej funkcji można piec równocześnie potrawy wymagające nieco innej temperatury. Tryb rekomendowany do pieczenia ciast, chleba i mięs, duszenia dań w zamkniętych naczyniach.
Piekarnik wentylowany (termoobieg) – funkcja wykorzystuje wentylator oraz grzałkę z tyłu piekarnika. Temperatura w całym piekarniku jest równomierna. Idealna opcja do pieczenia na kilku półkach jednocześnie różnych rodzajów produktów w tej samej temperaturze.
Piekarnik wspierany wentylatorem – funkcja wykorzystuje grzałki dolną i górną oraz wentylator. Połączenie wentylatora i tradycyjnego pieczenia to funkcja idealna do pieczenia dużych potraw, które wymagają dokładnego upieczenia. Nadaje się do tart.
Grillowanie z wentylatorem – wykorzystanie górnej grzałki i wentylatora. Wytwarza bardziej równomierne i mniej ostre ciepło niż tradycyjny grill. Do grillowania w ten sposób idealnie nadają się grube kawałki mięsa lub ryby, ponieważ cyrkulujące powietrze zmniejsza intensywność ciepła z grilla.
Przypiekanie – ta funkcja wykorzystuje tylko górną grzałkę piekarnika. Jest przydatna do przyrumieniania lub wykańczania dań z makaronu, warzyw w sosie czy lasagne.
Grzanie dolne – ta funkcja wykorzystuje tylko dolną grzałkę piekarnika. Pozwoli na wolne pieczenie potrawy, a spód dania stanie się gorący. Funkcja ta jest odpowiednia również do przygotowywania zapiekanek na środku piekarnika lub podgrzewania talerzy.
Rozmrażanie – sam wentylator, bez użycia gorąca i grzałek, odprowadza zimne powietrze z zamrożonego jedzenia, co przyspiesza jego rozmrażanie.
Dodatkowe wyposażenie
- Duża szuflada do przechowywania na całą szerokość piekarnika